h

SP: “slechte en verouderde plafonds in woningen van Waterweg Wonen.”

17 april 2018

SP: “slechte en verouderde plafonds in woningen van Waterweg Wonen.”

VLAARDINGEN- SP-raadslid Marcel Kerkhof heeft vragen gesteld aan het college van B&overslechte en verouderde systeemplafonds in woningen van Waterweg Wonen. Bewoners met een oud en poreus systeemplafond hebben last van naar beneden vallend gruis, tocht en kou. Volgens de Woonbond zijn deze systeemplafonds inmiddels ook verboden.

Het vermoeden bestaat bij de SP dat Waterweg Wonen zich daar inmiddels ook bewust van is, want in leeggekomen woningen worden ze vervangen door een dicht gipsplaten plafond. Bewoners zonder verhuisplannen hebben het nakijken: Hun plafond wordt niet vervangen.

 

Bewoners die klagen bij Waterweg Wonen over het poreuze systeemplafond en het ontbreken van isolatie,  krijgen te horen dat ze het systeemplafond zelf maar moeten dichtkitten.

Ondertussen blijft Waterweg Wonen er ook bij dat het geen kwaad kan en dat het constant naar beneden vallende gruis geen bedreiging vormt voor de gezondheid omdat het niet wordt ingeademd. 

 

SP-raadslid Marcel Kerkhof: “In tijden waarin we ons inzetten voor meer duurzaamheid is het opvallend dat Waterweg Wonen deze opstelling inneemt. Ik roep het college op om Waterweg Wonen hierover tot de orde te roepen.”

Reactie toevoegen

U bent hier