h

Zwanensingel op de schop

22 maart 2019

Zwanensingel op de schop

Foto: SP Vlaardingen / Arjan Sterenberg

Donderdagavond was het zover, de presentatie van de rotonde aan de Zwanensingel. In de Kerk van de Nazarener werden de plannen van de gemeente bekend gemaakt, iets waar de bewoners
samen met de SP actie voor hebben gevoerd. Een enorm succes voor zowel de bewoners als voor de SP.

 

Op 1 mei 2017 hadden Dick van der Werf als voorzitter van de Bewonersorganisatie de Toekomst samen met toenmalig SP-raadslid Arjan Sterenberg en enkele bewoners uit de wijk, 1.119 steunbetuigingen overhandigd aan de toenmalig wethouder van verkeer. Daarna is in hetzelfde jaar door de toenmalige gemeenteraad het budget definitief vrij gemaakt voor aanleg van deze rotonde. Dit omdat de bewoners en de SP graag een veilig oplossing willen voor de kruising Zwanensingel met de Zwaluwenlaan. Een locatie waar volgens bewoners elke week wel een ongeluk voordoet, daarbij vinden ze dat het verkeer moet worden afgeremd omdat de Zwanensingel als een racebaan wordt gezien. “We hadden gehoopt dat deze rotonde er inmiddels als zou liggen” aldus oud-raadslid Sterenberg. “De SP is daarom erg verheugd dat deze wens van de bewoners en de SP nu eindelijk wordt ingewilligd” vervolgt hij verder. Tijdens de informatieavond is door medewerkers van de gemeente beloofd dat de schoppen na de zomer de grond in gaan, en dat de rotonde er voor het einde van het jaar ligt.

Reactie toevoegen

U bent hier