h

SP-voorzitter Meyer naar Vlaardingen

16 april 2019

SP-voorzitter Meyer naar Vlaardingen

Foto: SP / SP

Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal donderdag Vlaardingen
aan doen in zijn tour door het land. Tijdens een openbare avond spreekt Meyer over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Meyer over die verkiezingen: ‘De EU is ontspoord.
Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik donderdag graag met zoveel mogelijk mensen in Vlaardingen.’

Vorig jaar publiceerde Meyer met Grip een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders.Meyer sprak voor zijn boek met mensen als David van Reybrouck, Jan Terlouw, Roxane van Iperen, Ron Jans en bisschop De Korte. Meyer:
"Het is fascinerend hoe al die verschillende mensen met wie ik sprak het
over één ding volstrekt eens zijn: ons land kan veel rechtvaardiger. Niemand
kan zich nog permitteren afzijdig te blijven. Wie grip wil, zal moeten grijpen.
Wie begrip wil, zal moeten begrijpen.”

Het SP-pand aan de Broekweg 76 is donderdag 18 april vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start hetprogramma.  Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier