h

Hoekse Lijn Spandoek

18 mei 2019

Hoekse Lijn Spandoek

Foto: Tugay Filiz

Vanavond heeft ROOD Vlaardingen vanwege de aankomende EU-verkiezingen een spandoek opgehangen bij het al jaren niet meer functionerende trein/metrostation Vlaardingen Oost met de tekst: 3 JAAR VERTRAGING BEDANKT EU.

Dit hebben wij gedaan omdat de Europese aanbestedingsregels aanzienlijke vertraging hebben veroorzaakt. Zo is bijvoorbeeld de software leverancier van de spoorbeveiliging een andere dan de leverancier voor de rest van het metrospoor, waardoor komt dit? Juist ja de EU aanbestedingsregels.

Een hoop mensen denken dat de EU en Brussel een ver van hun bed show is. Dat is gedeeltelijk waar, de technocraten die daar belachelijk veel geld verdienen staan inderdaad heel ver van ons af. Maar de EU en haar neoliberale regels komen wel degelijk heel dichtbij ons gewone mensen, bij onze zorg, bij ons onderwijs en dus bij onze OV.

ROOD woordvoerster Arina Amma: ‘’democratie hoort zo dicht mogelijk bij mensen zelf te liggen, bij de buurten en de gewone mensen. Niet bij een elite die alleen bezig is met hun megalomane EU-project en zelfverrijking. Breek de macht van Brussel en zorg ervoor dat Brussel niet de baas is in Vlaardingen en alle andere steden en dorpen in Nederland door SP te stemmen!’’

Reactie toevoegen

U bent hier