h

Posteractie tegen lege gebouwen

13 september 2019

Posteractie tegen lege gebouwen

Foto: SP
De SP heeft in Vlaardingen op drie grote leegstaande gebouwen posters geplakt met de tekst ‘Waarom staat dit gebouw leeg?’. Het betreft de Sprijpanden, de oude brandweerkazerne en de Juliana van Stolbergschool. Deze gebouwen staan al jaren leeg. De leegstand en de verpaupering zijn voor veel inwoners een doorn in het oog.

Tussen 2014 en 2018 zijn er met ondernemers concrete herontwikkelplannen gemaakt maar sinds een jaar lijkt er weinig meer te gebeuren. SP afdelingsvoorzitter Willem de Man: “Deze gebouwen gaan er steeds slechter uitzien en dat is geen visitekaartje voor de stad. Wij verwachten van de gemeente dat ze hier werk van gaan maken.”

Naast het plakken van posters heeft de SP ook een brandbrief gestuurd aan de gemeente. “Er is momenteel een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. In tegenstelling tot een aantal jaar terug gaat het weer goed met de economie en is het weer zeer rendabel om oude gebouwen een nieuw leven te geven. Maar dat moet het stadsbestuur er wel werk van maken.” aldus De Man.

 

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier