h

Bewoners Bankastraat en Boeroestraat in actie tegen sluipverkeer

15 juni 2020

Bewoners Bankastraat en Boeroestraat in actie tegen sluipverkeer

Foto: SP

Bewoners uit de Indische Buurt hebben via een onlinevideoverbinding een petitie aangeboden aan wethouder Bikkers. Via deze petitie pleiten zij voor eenrichtingsverkeer in de Bankastraat en Boeroestraat. Door de huidige situatie rijdt er onnodig veel verkeer door deze smalle straten. “Deze straten worden gebruikt als sluiproute om de verkeerslichten aan de kruising Billitonlaan en Burgemeester Pruissingel te omzeilen. Bovendien wordt er vaak te hard gereden waardoor onveilige situaties ontstaan, en het vele manoeuvreren in de smalle straten leidt regelmatig tot agressie.” Aldus een bewoner van de Bankastraat.

Nadat de wethouder de handtekeningen in ontvangst had genomen, volgde er een gesprek met de bewoners. “Deze problematiek speelt al erg lang. Wij willen dat er op korte termijn een oplossing komt.” De wethouder heeft toegezegd het voorstel van de bewoners te bestuderen en binnen twee weken met een reactie te komen.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier