h

Vlaardingen in bestuurlijke put

24 juni 2020

Vlaardingen in bestuurlijke put

Foto: Thomas van Dijk / SP Vlaardingen

Het vertrek van wethouder Sebastiaan Nieuwland is voor SP Vlaardingen is een verrassing. Verbazingwekkend dat dit na zo’n korte bestuursperiode weer een bestuurder de stad gaat verlaten. De politieke wildernis wordt steeds groter en niet meer te overzien voor de partijen laat staan voor de inwoners van Vlaardingen.

Vlaardingen verdient een beter bestuur waarbij de zaken weer op orde gesteld gaan worden. De bestuurlijke bende is veel eerder ontstaan en is volgens te SP te wijten aan de bestuursvorm die onoverzichtelijk is en de narcistische houding van het zittend bestuur. Dit is niet alleen te zien in het bestuur maar ook het aangezicht van Vlaardingen laat dit zien. Als je door Vlaardingen loop dan gaat het lijken op een gemiddelde sloppenwijk. Gebouwen worden niet ontwikkeld en verpauperen.

Financieel staat Vlaardingen onder curatele van Zuid Holland omdat er geen sluitende begroting op tafel gelegd kan worden. Bakken met geld worden aan het museum en theater en naar ander projecten uitgegeven terwijl de woningnood nog nooit zo groot is geweest. Bewoners worden geprofileerd op inkomen om de stad rijker te maken terwijl deze maatregel averechts werkt en juist de inkomsten drukt.

Als SP maken wij ons wel grote zorgen over de toekomst van Vlaardingen en dringen aan bij het stadsbestuur om snel orde op zaken te stellen zodat er van Vlaardingen weer een volwaardige stad gemaakt wordt.

Wij wensen Sebastiaan Nieuwland veel succes toe in de toekomstige keuzes die hij gaat maken.

Reactie toevoegen

U bent hier