h

GroenLinks verkiest gereformeerd rechts boven progressief links

1 april 2022

GroenLinks verkiest gereformeerd rechts boven progressief links

Uit het verslag van de verkenner werd duidelijk dat het GroenLinks om het even is: PvdA en SP of ChristenUnie en SGP. Uiteindelijk kozen ze voor het laatste. Wat ook opviel was dat de VVD niet wil samenwerken met de PvdA en SP vanwege inhoudelijke verschillen, maar kennelijk dat bezwaar niet heeft bij GroenLinks. Dat zou de achterban van GroenLinks te denken moeten geven: Staat GroenLinks inhoudelijk dichter bij de VVD dan bij de PvdA en SP? Of verwacht VVD met de toezegging tot wat boomaanplant hen tevreden te kunnen stellen? SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra voelde GroenLinks-fractievoorzitter Neill Voorburg hierover aan de tand tijdens het duidingsdebat.

 

Reactie toevoegen

U bent hier