h

Voorstel aangenomen! Laat de vervuiler betalen voor saneren gifgrond Broekpolder

12 mei 2022

Voorstel aangenomen! Laat de vervuiler betalen voor saneren gifgrond Broekpolder

De Vlaardingse Broekpolder is opgespoten met zwaar verontreinigd havenslib uit de haven van Rotterdam. Het havenbedrijf en de petrochemische industrie en hun aandeelhouders hebben de afgelopen decennia miljarden verdiend aan deze vervuilende activiteiten. Wie mag nu de sanering van 6,6 miljoen euro betalen? De inwoners. Daar zijn wij het niet mee eens.

Daarom heeft SP-raadslid Willem de Man vanavond een voorstel ingediend om de vervuiler te laten betalen. De gemeenteraad van Vlaardingen heeft de motie zojuist aangenomen en de wethouder heeft toegezegd de motie uit te voeren. Alleen de VVD-fractie stemde tegen de motie...

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier