h

College B&W voorstander van sloop in Westwijk: Deze bewoners halen de stad uit balans.

16 juni 2022

College B&W voorstander van sloop in Westwijk: Deze bewoners halen de stad uit balans.

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen heeft via een brief antwoord gegeven op vragen van de SP. De SP wilde weten of zij gaan meewerken aan de sloopplannen van Waterweg Wonen, en wat nu precies het probleem is: De kwaliteit van de huizen of de kwaliteit van de bewoners?

Het college geeft aan de sloop aan te moedigen en heeft er veel moeilijke worden voor nodig om uit te leggen dat de huidige bewoners in deze wijk ongewenst zijn. Hoewel er het nodige gezegd kan worden over de kwaliteit van de woningen zijn vooral de bewoners het doorslaggevende sloopmotief: "Het gaat om de mensen, de stenen zijn het middel."

Feiten dat er momenteel woningnood is, er een tekort aan bouwmaterialen en bouwvakkers is en dat sloop/nieuwbouw een enorme CO2-uitstoot met zich meebrengt wegen voor het college niet op: Deze bewoners moeten de wijk uit.

De brief van het college is te vinden op de site van de gemeente.

Wij zullen met de bewoners bespreken welke vervolgstappen zij kunnen ondernemen. Ook hebben wij binnenkort een gesprek met Waterweg Wonen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier