h

SP-raadslid in Vlaardingen stapt uit fractie

17 mei 1991

SP-raadslid in Vlaardingen stapt uit fractie

Het Vlaardingse gemeenteraadslid mevrouw J. C. Fial-van Wingerden stapt uit de Socialistiese Partij (SP). Wel blijft zij als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad. Dit schrijft zij aan het bestuur van de SP.

Samen met haar fractiegenoot A. van Wezel uitte mevrouw Fial kritiek op het functioneren van de partij. De openheid waarvoor de SP naar buiten toe pleit, is binnen de eigen organisatie ver te zoeken, zo vinden zij. Ook het functioneren van R. Poppe achten zij onjuist. Poppe is naast fractievoorzitter van de SP ook lid van het hoofdbestuur van deze partij. Ook in de plaatselijke afdeling zet hij een te groot stempel op de discussies, aldus de beide fractieleden.

Mevrouw Fial is van mening dat ook op termijn geen verbeteringen, te verwachten zijn. Zij blijft het verkiezingsprogramma van de SP trouw. Haar partijgenoot Van Wezel wacht eerst een gesprek met het hoofdbestuur af, waarvoor hij aanstaande zaterdag is uitgenodigd. „Als dat gesprek niets oplevert, ga ik ook vanaf zaterdagmiddag als onafhankelijk raadslid verder", zo liet Van Wezel gisteren desgevraagd weten.

Reactie toevoegen

U bent hier