h

Bezwaarschriften tegen sloop Babberspolder-Oost

4 november 2003

Bezwaarschriften tegen sloop Babberspolder-Oost

Vlaardingen - De Vlaardingse SP en Bewonerscomité Babberspolder-Oost hebben bijna negenhonderd bezwaarschriften verzameld tegen het Stedenbouwkundig Plan voor de Vlaardingse wijk Babberspolder-Oost. De 891 bezwaren werden gisteren overhandigd aan wethouder Cees Bot (CDA, volkshuisvesting).
Wethouder Bot

De SP en het bewonerscomité vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen in de Babberspolder-Oost 1400 woningen wil slopen; hiervoor komen in de plaats 1100 woningen - de helft koop - en bijbehorende voorzieningen. ,,Renovatie first, dat is nog altijd de beste oplossing,'' meent SP-er Remi Poppe die optreedt als adviseur voor het bewonerscomité. ,,Hoogwaardige renovatie is altijd goedkoper dan nieuwbouw.'' Poppe en het bewonerscomité baseren dit op een haalbaarheidsonderzoek van de Delftse hoogleraar Woningbeheer A. F. Thomson. Poppe is bang dat Vlaardingen door de nieuwbouwplannen te weinig betaalbare woningen overhoudt. Renovatie zou bovendien beter zijn voor een goede verdeling van goedkope, middeldure en dure woningen, denkt hij.

De SP en het bewonerscomité willen ook dat de inspraakperiode over het Stedenbouwkundig Plan wordt verlengd. ,,Het is niet alleen belangrijk voor de bewoners van de Babberspolder-Oost, maar ook voor de rest van Vlaardingen. De sloopplannen hebben gevolgen voor de hele stad,'' zei voormalig Tweede Kamerlid Poppe. Wethouder Bot kon niets toezeggen over dat laatste punt. ,,Ik moet nog uitzoeken of dat kan,'' aldus Bot.
Rotterdams Dagblad, Dinsdag 4 November 2003

U bent hier