h

Vragen over sloop Montal woningen

7 december 2005

Vragen over sloop Montal woningen

Aanstaande donderdag tijdens het vragenuur zal SP- raadslid Ingrid Wijker Wethouder Bot naar aanleiding van zijn uitspraken over de sloopplannen van de Montal woningen aan de Florislaan aan de tand voelen.

De SP is echt blij verrast over de aandacht in media en gemeenteraad als het gaat om de sloopplannen van de Montal woningen aan de Florislaan. Waterweg wonen heeft 15 jaar aan deze woningen geen onderhoud gepleegd en wel huurverhogingen doorgevoerd, dat is wat ons betreft voorbereiden op sloop.

De woningen staan nog kaarsrecht, geen scheur in de muur. Maar het houtwerk is wel verrot, de deuren zijn wel versleten, dat is dus gewoon ordinair achterstellingonderhoud of grenzeloze verwaarlozing te noemen.

Wethouder Bot deed de uitspraak dat als de woningen slecht zouden zijn sloop wel in de lijn der verwachtingen zou kunnen liggen. Daarover zal het SP raadslid Ingrid Wijker de wethouder nader aan de tand voelen. In het bijzonder over hoe het mogelijk is dat woningen in Vlaardingen zo slecht onderhouden kunnen worden dat ze gesloopt zouden moeten worden.

De gemeente, is op grond van de woningwet, toezichthouder op de naleving van de kwaliteit van woningen. Bouw- en woningtoezicht kan controleren of verhuurders zich aan hun plichten houden. Er lijkt dus ook spraken te zijn van ernstige nalatigheid van de gemeente. De SP zal een motie indienen om daar een einde aan te maken.

U bent hier