h

SP presenteert kandidatenlijst

23 januari 2006

SP presenteert kandidatenlijst

Vandaag hebben Arnout Hoekstra, voorzitter van de SP afdeling Vlaardingen, en secretaris Alke van Marsbergen de kandidatenlijst ingeleverd bij de kiescommissie. Hiermee is de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen officieel.

De SP gaat deze verkiezingen met een frisse lijst tegemoet. Voormalig fractievoorzitter Martin Kappers heeft na 16jaar raadswerk besloten rustiger aan te doen, en zal daarom de komende periode niet doorgaan als fractievoorzitter. Martin staat wel op de kandidatenlijst vermeld, maar zal zich als penningmeester meer gaan beperken tot het buitenparlementaire werk.

Huidig raadslid Hugo Paalvast zal de komende periode ook niet terugkeren. Hugo heeft zich de afgelopen vier jaar met plezier ingezet voor de partij, maar heeft er voor gekozen om de komende tijd meer tijd te steken in zijn functie binnen de Vlaardingse Reddingsbrigade.

Ingrid Wijker staat wel weer hoog genoteerd. Ingrid, nr. 2, en eerste vrouw op de lijst, heeft zich de afgelopen periode waargemaakt door met name de woningnood, het magere gehandicaptenbeleid en de socialeontwrichting aan de orde te stellen. Ingrid Wijker is van mening dat er nog veel moet veranderen en er vooral gewaakt moet worden tegen doldwaze collegeplannen die Vlaardingen alles behalve goed doen. De SP ziet Ingrid Wijker graag de komende vier jaar weer terug in de fractie.

Bovenaan de lijst staat Arnout Hoekstra, hij zal Kappers opvolgen in het aanvoeren van de fractie. Hoekstra is momenteel eveneens partijvoorzitter van de Vlaardingse SP afdeling. Arnout is met zijn 21jaar de jongste lijstrekker binnen SP, maar daarom niet onervaren. Hij werd actief op zijn zestiende jaar, richte de SP jongerenorganisatie ‘ROOD, Jongeren in de Vlaardingse SP op, en is sinds anderhalf jaar voorzitter. Naast zijn activiteiten binnen de SP studeert hij Engels aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam.

Achtereenvolgens op de lijst staan Alke van Marsbergen en Erica Toering, beide werkzaam in de zorg. Van Marsbergen, tevens secretaris van de partij, werkt als woonbegeleider bij een psychiatrisch zorginstelling. Erica Toering is actief bij de thuiszorg. De zorg is een belangrijk punt in het programma waarmee de socialisten de komende vierjaar tegemoet gaan. Zo zal er worden gestreden voor een socialer ROG beleid, waarbij er meer naar de belangen van gehandicapten moet worden gekeken dan naar het prijskaartje, en zal er meer ondersteuning moeten komen voor mantelzorgers.

Nummer 5, Hans Roelfs, is jaren actief geweest voor de Vlaardingse sport en de KNVB. Hans is binnen de SP verantwoordelijk voor het sportbeleid. Hij wil de komende vier jaar meer aandacht voor breedtesport, sportverenigingen en sportaccommodaties. Hij is voornemens er voor te zorgen dat jongeren meer gestimuleerd worden om te gaan sporten.

De kandidaten weten zich gesteund door voormalig raads- en Tweede Kamerlid Remi Poppe. Poppe is adviseur van de partij en fractie en zal de fractie de komende jaren parlementair en buitenparlementair ondersteunen bij het raadswerk.


1. Arnout Hoekstra
2. Ingrid Wijker
3. Alke van Marsbergen
4. Erica Toering
5. Hans Roelfs
6. Cok Paardekam
7. Harry Kalpoe
8. Jasper vd Velde
9. Thomas Burger
10. Willem de Man
11. Johanneke Baars
12. Sanne Tuitel
13. Martin Kappers
14. Johannes vd Made
15. Sjoukje Staal
16. Ingmar Burger
17. Martijn vd Vliet
18. Mariet Suijker
19. Thomas van Dijk
20. Corrie Mellegers
21. Hugo Paalvast
22. Eef vd Bos
23. Joop Verkaaik
24. Bertie Vugts

U bent hier