h

SP jongeren steunen protest CDA jongeren!

25 februari 2006

SP jongeren steunen protest CDA jongeren!

Vandaag hebben �CDA jongeren� uit protest tegen de woningnood een �tentenkamp� opgeslagen. Een heel goed initiatief vinden de ROOD jongeren van de SP! De wachttijden zijn al tot ruim vierjaar opgelopen.

CDA jongen proberen tent op te zetten
'CDA jongeren' proberen een tent op te zetten op het Veerplein, helaas met weinig succes'

Al vele college�s achtereen zit het CDA in de lokale �regering�. Komen ze in verkiezingstijd krokodillentranen janken over de woningnood onderjongeren. Moeten �hun eigen� jongeren in actie komen om stemmen te winnen, toch?
Daarom roepen wij de CDA jongeren op, STEM DEZE KEER MAAR EENS EVENTJES GEEN CDA!

Even de cijfers achter deze woningnood,
In de nota; �Starters op de woningmarkt� geeft het college, op de valreep van de raadsperiode 2002/2006, toe dat over 2005 de wachttijden voor een betaalbare huurwoning tot 4 jaar is opgelopen. Tot nu toe verdedigde CDA wethouder Bot de rigoureuze sloopplannen in o.a.Babberpolder-Oost, met het argument dat er 3000 betaalbare huurwoningen te veel zouden zijn.

Tussen nu en 2010 zijn er sloopplannen voor circa 1591 betaalbare huurwoningen. Daar tegen over staat nieuwbouw van circa 1579 dure huur en voornamelijk dure koopwoningen. Tot 2010 zal de woningvoorraad dus afnemen. Tegelijkertijd zullen er door dit beleid circa 1720 betaalbare huurwoningen door sloop verdwijnen. Na 2015 zijn er nog meer sloopplannen onder andere betaalbare huurwoningen aan de Koninginnelaan,omgeving Sperwerlaan en Zwaluwenlaan.

SP jongeren roepen daarom de CDA jongeren op om samen het sloopbeleid te stoppen.

U bent hier