h

Twee Vlaardingse SP’ers kandidaat voor Kamerverkiezingen

8 oktober 2006

Twee Vlaardingse SP’ers kandidaat voor Kamerverkiezingen

Op zaterdag 7 oktober is tijdens het 14de congres van de SP het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november vastgesteld. De afgevaardigde leden stemde in met de kandidatenlijst zoals deze werd voorgesteld door de kandidatencommissie. Op de lijst staan maarliefst, in tegenstelling tot die van andere partijen, twee echte Vlaardingers verkiesbaar voor het Kamerlidmaatschap.

Remi PoppeRemi Poppe (68) was al eerder lid van de Tweede Kamer in de jaren 1994 tot en met 2002. Van 1978 tot 1994 nam hij als SP fractievoorzitter deel aan de Vlaardingse gemeenteraad. Poppe is een van de eerste en beroemdste milieuactivisten van Nederland. Hij bouwde een reputatie op als milieudetective door vele milieuschandalen te ontmaskeren. Over zijn unieke speurmethode schreef, de helaas vorig jaar veels te vroeg overleden, Karel Glastra van Loon het boek ‘De Poppe Methode’. Vanaf in de periode tussen 2002 en nu heeft Remi Poppe zich vooral bezig het door het hele land heen scholen van SP’ers en organiseren van verzet tegen de massale sloop van betaalbare huurwoningen. Remi wil graag terug komen in de kamer indien de SP in november met een nog grotere fractie in de kamer komt, hij staat daarom ook op nummer 19.

Arnout HoekstraArnout Hoekstra (21) is sinds maart dit jaar fractievoorzitter van de SP in Vlaardingen. Hoekstra is al vanaf zijn 16de jaar actief betrokken bij de SP betrokken. Arnout kreeg zijn opleiding van, SP’er van het eerste uur, Remi Poppe. Zijn rol binnen de afdeling begon als oprichter en voorzitter van de lokale politieke jongeren organisatie ‘ROOD, jongeren in de Vlaardingse SP’. Sinds twee jaar is hij ook algemeen voorzitter van de afdeling, en lid van de landelijke partijraad. Samen met de Schiedamse wethouder Yorick Haan vormt hij de SP fractie binnen de Stadsregio Rotterdam. Ook Arnout Hoekstra is in november verkiesbaar, en staat als regionale kandidaat op plaats 29.

Kandidatenlijst SP Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2006
Congres 2006

U bent hier