h

Vlaardingen wil Lance Armstrongs Ride for the Roses binnenhalen

28 mei 2007

Vlaardingen wil Lance Armstrongs Ride for the Roses binnenhalen

Vlaardingen wil zich kandidaat stellen voor Ride for the Roses in 2011. Het fietsevenement is bedoeld om zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek bij elkaar te krijgen. Het is in 1997 door zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong opgezet. Armstrong heeft zelf in het begin van zijn carrière kanker weten te overleven.
Lance Armstrong, Ride for the roses

Ride for the Roses wordt in heel de wereld gereden. De fietstocht keert geen prijzengeld uit: de beloning bestaat uit een roos aan de finish. In Nederland doen zo’n tienduizend fietsers aan de tocht mee. Gemiddeld levert de Ride for the Roses in Nederland 5 tot 6 ton op. Het bedrag gaat in zijn geheel naar het Koningin Wilhelmina fonds (KWF).

Vlaardingen gaat nu op korte termijn een verzoek indienen bij de organistie van Ride for the Roses.

Het idee om de benefiettocht naar Vlaardingen te halen, komt van de Vlaardingse SP-fractie. Een motie hiertoe werd met grote meerderheid van de Vlaardingse raad aangenomen. Het kan, denkt de SP, ook meteen positieve publiciteit voor Vlaardingen opleveren. De Ride for the Roses kan pas in 2011 naar Vlaardingen komen, omdat de eerdere afleveringen al aan andere steden zijn vergeven.

Dit jaar wordt de tocht gehouden in Groningen. Dat gebeurt op 19 augustus.

Bron: Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad 25 mei 2007:

Raad wil Ride for the Roses naar Vlaardingen

U bent hier