h

SP start campagne gratis OV voor jong en oud

16 september 2008

SP start campagne gratis OV voor jong en oud

Gratis Openbaar Vervoer!


Op zaterdag 20 september gaat de SP campagne voor gratis openbaar vervoer voor 65-plus en 12-min in de stadsregio Rotterdam van start. Met actiekaarten en posters trekt een flinke ploeg SP-ers uit de regio per metro, tram en bus langs OV-knooppunten, markten en winkelcentra om mensen op te roepen de actie te ondersteunen en om handtekeningen op te halen. De 'karavaan' start om 11:00 uur bij station Blaak in Rotterdam.

De aftrap van deze campagne vindt plaats in de 'week van de vooruitgang', een week waarin openbaar vervoer, wandelen, fietsen, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot wordt. Gratis openbaar vervoer voor jong en oud is volgens de SP niet alleen goed voor het milieu en de leefbaarheid, het helpt ook om vooral ouderen volwaardig mee te laten doen in de samenleving.

In de maanden september en oktober gaan SP-ers in alle zestien gemeentes van de stadsregio aan de slag met 30.000 actiekaarten. Begin november zullen de handtekeningen aangeboden worden aan het bestuur van de stadsregio.

Arnout Hoekstra, fractievoorzitter voor de SP in de Vlaardingse gemeenteraad en in de regioraad van de Stadsregio: ‘We moeten investeren in openbaar vervoer,
anders slibt de regio dicht. Regionaal werken we als SP samen om dit voor de hele regio mogelijk te maken’.

Aanstaande zaterdag staat de SP van 11 tot 4 bij het station Vlaardingen Oost om handtekeningen te verzamelen. Vlaardingse forenzen kunnen zowel bij het bus- als bij het treinstation de SP benaderen om hun mening over vrij openbaar vervoer kenbaar te maken.

U bent hier