h

Extraatje voor alleenstaande ouder

13 januari 2009

Extraatje voor alleenstaande ouder

SP-raadslid Ingrid Wijker

Alleenstaande ouders in de bijstand die in deeltijd gaan werken, krijgen tijdens een experiment in 27 gemeenten maximaal 120 euro per maand extra. Op initiatief van SP-raadslid Ingrid Wijker heeft ook de gemeente Vlaardingen zich voor dit experiment aangemeld. De SP wil hiermee bereiken dat meer alleenstaande ouders (meer uren) gaan werken en meer alleenstaande ouders uitstromen uit de bijstand.

Wijker deed een beroep op wethouder Anny Attema om Vlaardingen voor het experiment de kandideren. Gezien de deadline voor de aanmeldingsperiode was voor een raadsinitiatief onvoldoende tijd, maar de PvdA-wethouder nam het SP-voorstel desondanks toch over.

Ook alleenstaande bijstandouders die nu 12 uur werken en dit uitbreiden naar minimaal 20 uur ontvangen dit extraatje. In het experiment wordt ernaar gestreefd dat 25% van de alleenstaande ouders zijn baan uitbreidt naar 20 uur of meer.

Alleenstaande ouders die na 6 maanden nog uit de bijstand zijn, krijgen daarnaast een beloning van minimaal 500 euro. Het experiment loopt van 1 januari 2009 tot en met 30 juni 2011.

U bent hier