h

College weigert raadsvragen te beantwoorden

28 april 2009

College weigert raadsvragen te beantwoorden

Zondag vroeg SP-raadslid Ingrid Wijker aan het college opheldering over wantoestanden bij de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Middels schriftelijke vragen wou zij opheldering over de conclusie van de commissie bezwaarschriften dat ze het bij de gemeente niet zo nauw nemen bij de inname van uitkeringsaanvragen, en zelfs in strijd met de wet handelen. Het college van B&W weigert deze vragen nu te beantwoorden. De SP gaat hier niet mee akkoord en eist beantwoording binnen 30 dagen.

Vandaag – 28 april 2009 – heeft het college middels een brief aan SP-gemeenteraadslid Ingrid Wijker laten weten dat zij niet van plan zij de door haar ingediende schriftelijke vragen te beantwoorden. Het college verwijst daarbij naar mogelijke commissiebehandeling waarin de vragen alsnog gesteld kunnen worden.

De SP wijst het college er op dat het betreffende onderwerp momenteel niet geagendeerd staat voor commissiebehandeling, daargelaten dat commissiebehandeling geen blokkade kan en mag zijn voor de indiening en behandeling van schriftelijke vragen. Tevens stelt fractievoorzitter Arnout Hoekstra dat het niet aan het college is om te beoordelen wanneer en waarover schriftelijke vragen volgens artikel 36 van het reglement van orde ingebracht mogen worden. Hoekstra verzoekt het college middels een rappelbrief dringend om het reglement van orde van de door de inwoners van Vlaardingen democratisch gekozen gemeenteraad te respecteren en alsnog - binnen dertig kalenderdagen na indiening - de vragen te beantwoorden.

*****************
Update 29/04: Wethouder Attema heeft zojuist haar excuses aangeboden over de ontstane situatie. Wij rekenen er op dat de vragen alsnog spoedig beantwoordt zullen worden.
*****************

Schriftelijke vragen Ingrid Wijker
Brief college
Rappelbrief beantwoording

U bent hier