h

Minister reageert op dossierschandaal Vlietland Ziekenhuis

17 april 2009

Minister reageert op dossierschandaal Vlietland Ziekenhuis

Minister Klink

Minister Klink (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft zich uitgesproken naar aanleiding van het dossierschandaal dat de Vlaardingse SP-fractie vorige maand aan het licht bracht. De minister heeft contact gezocht met het Vlietland ziekenhuis en de Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gebracht. Het ziekenhuis heeft inmiddels alle beveiligingsprotocollen laten doornemen. De minister antwoord hiermee op Kamervragen van Tweede Kamerlid Henk van Gerven.

De minister van Volksgezondheid heeft kennis genomen van de heibel in Vlaardingen/Schiedam, en heeft contact gezocht met het Vlietland ziekenhuis. Volgens het ministerie is na de verhuizing van het ziekenhuis de laatste hand gelegd aan de beveiliging van de extern opgeslagen medische dossiers. Onderdeel daarvan was het van deur-tot-deur begeleiden van bezoekers, dat is in dit geval helaas niet gebeurd. "Het Vlietland ziekenhuis heeft zelf direct contact gezocht met de IGZ. Ook zijn met het betreffende beveiligingsbedrijf alle beveiligingsprotocollen opnieuw doorgelopen. Het ziekenhuis heeft het incident hoog opgenomen." aldus de minister.

SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra is nog niet onder de indruk: "In een interview in het Groot Vlaardingen betichte de directeur van de opslag (Dijkshoorn Euromovers) mij van allerlei zaken, terwijl hij op de foto in de krant zelf ook tussen de dossiers staat! Wat doen die man en die fotograaf daar tussen onze dossiers? Zij hebben daar niets te zoeken, hebben ze het dan nog niet begrepen?" De SP wacht de bevindingen van de IGZ af. De SP zal de komende periode steekproefsgewijs de patiƫntenprivacy blijven controleren.

Lees hier de volledige beantwoording: http://www.minvws.nl

U bent hier