h

Wethouder biedt excuses aan

30 april 2009

Wethouder biedt excuses aan

Wethouder Attema heeft zowel telefonisch als schriftelijk de SP laten weten dat de toonzetting van het college richting raadslid Ingrid Wijker niet juist was. De SP reageerde deze week verbouwereerd op een brief van het college waarin zij liet weten niet voornemens te zijn de schriftelijke vragen van raadslid Wijker te beantwoorden. De wethouder biedt nu haar excuus aan voor het versturen van deze brief.

Op 26 april vroeg Ingrid Wijker opheldering bij het college over de conclusie van de commissie bezwaarschriften dat er niet in overeenstemming met de wetgeving wordt gehandeld bij de inname van uitkeringsaanvragen. Twee dagen later liet het college weten van mening te zijn dat deze vragen niet ingebracht diende te worden. SP fractievoorzitter Arnout Hoekstra liet het college vervolgens weten dat het college hier niets over te zeggen heeft, en eiste vervolgens alsnog beantwoording van de vragen.

Het college heeft nu toegezegd dat de vragen van Wijker worden meegenomen in de bestuurlijke reactie die op het jaarverslag zal komen, en dat zij er alles aan zal doen dat deze zo snelmogelijk in de commissie behandeld kan worden. Het is uiteindelijk de agendacommissie – waar ook Ingrid Wijker deel van uitmaakt – die bepaalt wanneer er over het jaarverslag gesproken zal worden.

U bent hier