h

SP-jongeren in actie voor behoud studiefinanciering

14 april 2010

SP-jongeren in actie voor behoud studiefinanciering

Stufi moet blijven!

De jongeren van ROOD, jong in de SP maken bezwaar tegen de plannen om de studiefinanciering af te schaffen. Woensdag 21 april bezoeken zij de MBO-opleiding van het Albeda College aan de Buys Ballotlaan. ROOD-jongere Wendy Geelhoed: ‘Als de regering een einde maakt aan de studiefinanciering wordt de drempel om te gaan studeren te hoog.’

De regering wil een einde maken aan de studiefinanciering. Ook de onderwijsraden VSNU en HBO-raad zijn ook voor de afschaffing. ROOD is daar niet mee eens en vindt het een belachelijk plan. De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren word alleen duurder. Uit onderzoek blijkt dat 66% van de jongeren niet zou gaan studeren als hij of zij alles moeten lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden.

De SP-jongeren brengen in de ochtend van 21 april een bezoek aan het Albeda College in Vlaardingen om handtekeningen op te halen voor het behoud van de studiefinanciering.
Ook kan het bezwaar worden gemaakt via de website www.stufimoetblijven.nl

U bent hier