h

Column: De palingsound van het nieuwe college

3 mei 2010

Column: De palingsound van het nieuwe college

Alke van Marsbergen, raadslid SP Vlaardingen

Door Alke van Marsbergen, raadslid SP-Vlaardingen, Eenieder die vorige week zijn tv had afgesteld op Vlaardingen TV werd blij verrast met het nieuwe Vlaardingse college dat zijn eigeninterpretatie van de palingsound liet horen. Dit bij monde van de formateur en nieuwe wethouder Ten Have. Nee, ik heb het niet over de muziek die voornamelijk door in inwoners uit Volendam wordt voortgebracht. Zo glad als een aal probeerde dhr. Ten Have de kritiek van de oppositie te pareren.

Een nieuw stadhuis aan het Westnieuwland, daar is hij naar eigen zeggen nooit tegen geweest, hij had in het verleden alleen moeite met de grootte er van. En eenieder die hem wijst op zijn uitspraken bij de verkiezingscampagne is gek en heeft hem verkeerd begrepen.

Een integriteitsonderzoek? ben je gek, niet nodig. Eigenlijk wel vreemd voor iemand die de afgelopen jaren te pas en te onpas de integriteit van zijn nieuwe collegepartner de PvdA in twijfel trok.

Van vier naar drie wethouders? Ach ik zei maar wat, dat was niet serieus!!! Vandaar dat Vlaardingen nu met vijf wethouders zit.

De 250 ambtenaren die Vlaardingen te veel had en zonder enige vorm van onderzoek volgens dhr. ten Have gewoon bezuinigd konden worden? Er komt nu een onderzoekje waar er wat effectiever gewerkt kan worden.

En tot slot: de vragen van de oppositie over de brief en het persbericht van het CDA, VVD en de Leefbaren. Waarin ze aangaven dat de PvdA was weg gelopen uit de onderhandelingen, omdat er geen vertrouwen was in de VVD en het CDA. Daar geven we gewoon geen antwoord op, want dat waren gevoelens. Is dat nou die openheid van bestuur die u altijd heeft voorgestaan meneer Ten Have?

Met andere woorden: de rechte rug van Leefbaar Vlaardingen is veranderd in het gekronkel van een paling door de geur van het pluche.

Alke van Marsbergen, raadslid SP

U bent hier