h

WSW'ers met gemeente in gesprek over misstanden TBV

7 juli 2011

WSW'ers met gemeente in gesprek over misstanden TBV

Na maanden gesteggel tussen SP-raadslid Ingrid Wijker en de gemeente Vlaardingen over de slechte arbeidsomstandigheden bij het TBV (sociale werkplaats) is er eindelijk een doorbraak bereikt. Al sinds februari 2011 is Wijker in gesprek met de gemeente naar aanleiding van de onophoudelijke stroom aan anonieme brieven en mails die spreken van slechte arbeidsomstandigheden voor de werknemers van het TBV. De anonieme klachten varieerden van bedreigingen tot seksuele intimidatie tot beledigingen en ongewenst gedrag.

De mensen bij het TBV werken op basis van een WSW (wet sociale werkvoorziening) indicatie. Het gaat om een kwetsbare groep mensen die alleen bij het TBV terecht kunnen als het vinden van een reguliere baan vanwege een lichamelijke of geestelijke handicap onmogelijk blijkt of naar verwachting zal zijn. De reden om anoniem te willen blijven is voornamelijk te wijten aan de angst die binnen het TBV regeert want men is bang voor represailles of ontslag. Om aan deze angst een eind te maken en er zorg voor te dragen dat de mensen uit hun anonimiteit durven te komen heeft Ingrid Wijker met de wethouder en de gemeentesecretaris de afspraak gemaakt om op 22 augustus een bijeenkomst te houden met de werknemers van het TBV.

Voor de mensen die uit hun anonimiteit wensen te treden en hun verhaal komen doen wordt ontslagbescherming geboden. Voor verdere informatie kunt u bellen naar;
Ingrid Wijker 06 46213433 of 010 4604480
Of mailen naar; Ingrid.wijker@vlaardingen.nl

U bent hier