h

Voedselbank definitief voorzien van vervoer

16 november 2011

Voedselbank definitief voorzien van vervoer

In april van dit jaar zou door de stop van de gemeentelijke sponsoring aan de Voedselband vanaf deze zomer het voedselvervoer tussen het distributiecentrum in Rotterdam en de uitgiftepunten in Vlaardingen wegvallen. SP-raadslid Ingrid Wijker stelde deze situatie bij de wethouder aan de orde, en met succes de gemeente zou de sponsoring doorzetten tot er een nieuwe sponsor gevonden wordt. Deze sponsor is nu gevonden in de vorm van Rotary Vlaardingen ’80.

In de raadsvergadering van 7 april heeft de SP fractie wethouder Oostrom verzocht de sponsoring door te zetten tot er een nieuwe sponsor gevonden is.
De wethouder is door het doorzetten van Ingrid Wijker overstag gegaan en heeft de SP de toezegging gedaan om de sponsoring door te zetten tot er een nieuwe sponsor gevonden is.

Eindelijk is het dan zover de nieuwe sponsor is er, en de SP fractie is erg verheugd met dit goede nieuws.
SP-raadslid Ingrid Wijker is erg te spreken over het resultaat: ‘Tijdens de raadsvergadering heb ik me erg opgewonden over het standpunt van de wethouder, maar gelukkig gaf de wethouder toe. Nu ben ik erg blij met het resultaat, de arme gezinnen zijn de komende 5 jaar weer verzekerd van een maaltijd.’

U bent hier