h

Wethouder Hoekstra spreekt bij GLYNX

19 november 2011

Wethouder Hoekstra spreekt bij GLYNX

GLYNXDinsdag 22 november 2011 spreekt SP-wethouder Arnout Hoekstra bij GLYNX over burgerparticipatie. Hij gaat tijdens deze bijeenkomst oa. in gesprek met Fred Meerhof van Federatie Broekpolder. Fred Meerhof en Jack Tsang verzorgen de inleiding, waarop wethouders Hoekstra en Robberegt reageren.
Locatie: Delta Hotel, Maasboulevard, Vlaardingen.
Zaal open 19.30 u.
Aanvang 20.00 uur. Einde ± 22.00 uur.
Toegang gratis.

Programma
- Fred Meerhof over innovatieve burgerinitiatieven. Daarin spelen ervaringen van de federatie een belangrijke rol. Te denken valt aan Parkmanagement, Trusts (naar Engels model), publiek-burgerlijke producties, e.d.
- Jack Tsang over de mogelijkheden van het Harvard-onderhandelingsmodel, waarbij partijen een win-win oplossing nastreven. Naar publieke zelfsturing in samenhang met en relatie tot het gemeentelijk beleid.
Het plezier en genoegen om te participeren spelen daarin een belangrijke rol.
- De deelnemers aan het werk om aan de hand van een knelpunt een belangen- en behoefteninventarisatie in Broekpolder of wijk te maken. Thema´s als gezondheid, mobiliteit, recreatie en/of groen geven het geheel nog meer realiteitswaarde.
- Fred Meerhof spreekt met Arnout Hoekstra en Jan Robberegt over de rol van B&W, ambtenaren en gemeenteraad om in Vlaardingen alternatieve bestuurs- en beheersvormen middels zelfbeheer verder vorm te geven.

Zie ook: http://www.glynx.info

U bent hier