h

Sinterklaasfeest in maart bij gemeente Vlaardingen

11 maart 2012

Sinterklaasfeest in maart bij gemeente Vlaardingen

Onze fractie was verbijsterd toen wij in de Telegraaf konden lezen dat er 200 ambtenaren een peperdure I-Phone 4S kado krijgen van dit huidige college. Kosten in het eerste jaar 360.000 euro. En alsof het niet op kan mag men van het college bescheiden als ze zijn ook nog privé en/of zakelijk bellen voor 100 euro per maand. De SP fractie is van mening dat deze uitgave gezien de aankomende miljoenenbezuinigingen in de gemeentebegroting totaal ongepast is en daarom heeft de fractie de volgende vragen gesteld.

Vlaardingen, 11-03-2012

Betreft: Aanschaf 200 I-phones 4S voor ambtenaren.

Geacht college,
Met verbijstering heeft de SP fractie in de Telegraaf van vrijdag 9 maart jl. kunnen lezen dat het college op dit moment al 120 I-phones 4S ‘de duurste in deze categorie’ heeft aangeschaft en dat er nog 80 stuks in aantocht zijn, en dit allemaal ten behoeve van de ambtenaren. De kostprijs van een I-Phone 4S ligt rond de 600 euro. De aanschaf alleen al komt neer op 120.000 euro, en alsof het nog niet genoeg is mag de ambtenaar voor 100 euro zowel privé als zakelijk bellen. De totale eerstejaars kosten komen dus op 360.000 euro.
Naar aanleiding van het krantenbericht heeft de SP fractie de volgende vragen.

1.Waarom vindt u deze hoge kosten verantwoord in tijden dat iedereen de broekriem aan moet halen?(bron Telegraaf)

2. Bent u net als ons van mening dat privégesprekken op kosten van de belastingbetaler vermeden dient te worden?

3. Waarom hebt u niet net als andere steden gekozen voor bijbetaling door ambtenaren indien men de nieuwste I-Phone 4S wilde?

4.U zegt op de kostenefficiëntie te letten, en daarom koos u voor de verbruiksbeperking van 100 euro per maand privé/zakelijk. Hiervan bedragen de steeds terugkerende kosten 240.000 euro per jaar. Er zijn gemeenten die de Apple I-Phone mijden vanwege de te hoge kosten, waarom heeft u ondanks de ervaringen van andere gemeenten toch voor deze absurd dure telefoon gekozen?

5. Waarom hebt u niet gewoon gekozen voor een normale smartphone met een normale winkelwaarde? Wat werkt daar minder/anders aan dan bij een I-Phone 4S?
Aan welke periode moet de SP fractie denken als het gaat om weer een nieuwer model voor de ambtenaren, met andere woorden, wat is de afschrijvingstermijn?

6. Als laatste, hoe denkt u dit de Vlaardingse bewoner uit te leggen? Zij die binnenkort van alles te horen krijgen over de op hande bezuinigingen zullen er niets van snappen. En wellicht terecht boos worden.

Wij wachten uw antwoord vol verwachting af,

Met vriendelijke groet,

Namens de SP Fractie,

Ingrid Wijker

U bent hier