h

Ride for the Roses naar Vlaardingen

5 september 2012

Ride for the Roses naar Vlaardingen

Zondag 9 september is het eindelijk zover, de Ride for the Roses komt naar Vlaardingen. In 2006 heeft de SP al een motie ingediend om de tocht naar Vlaardingen te halen. De SP vindt het jammer dat het spektakel niet van start gaat in onze mooie gemeente, maar is blij dat de Ride for the Roses door onze stad heen komt.

De ‘Ride for the Roses’ is in het leven geroepen door zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong. Nadat Armstrong zijn persoonlijke strijd tegen kanker had overwonnen, besloot hij om op een sportieve manier verder te strijden tegen deze ziekte.
Wat ooit begon als een toertocht in de Verenigde Staten, is nu wereldwijd uitgegroeid tot een fenomeen onder de sportieve fietsers.
Alleen in Nederland doen al jaarlijks 10.000 mensen uit alle windstreken met de ‘ride’ mee.
De opbrengst van deze toertocht gaat naar de KWF Kankerbestrijding, de vorige editie van dit spektakel dat werd gehouden in Aalsmeer leverde 1.600.516,99 euro op.
De KWF Kankerbestrijding krijgt overigens geen subsidie van het Rijk en is dus voor een groot gedeelte afhankelijk van dit soort evenementen.
Alke van Marsbergen: “Het is geweldig dat de Ride for the Roses naar Vlaardingen komt, het is een mooi spektakel en nog voor het goede doel ook.”

U bent hier