h

Koopzondagen in Vlaardingen

13 juni 2013

Koopzondagen in Vlaardingen

Natuurlijk is het de VVD die terwijl de inkt nog warm is vanuit de 1e kamer al met een iniatiefvoorstel komt om maar per 1 oktober voortaan alle zondagen open te stellen als Koopzondagen.

Naar het grote voorbeeld van hun politiek leider Mark Rutte worden de burgers opgeroepen om maar zoveel mogelijk geld te consumeren en dat het liefst alle dagen van de week. Geld dat er niet meer is.
Wederom wordt gewezen naar andere partijen die bij monde van Vera Kalf zich laten wurgen door een coalitieakkoord. Bewijst maar weer eens dat je niet moet proberen om met de VVD afspraken te maken want als het hen uitkomt vinden ze dat ze zich hier niet aan hoeven te houden. Nog geen jaar geleden beloofde Rutte immers nog dat iedere werkende Nederlander in 2013 € 1000,- zou ontvangen??

VVD blijkt ook te vergeten dat juist zij met hun Neo-liberale gedachtengoed de crisis veroorzaakt hebben. Alleen het grote geld telt. Winsten mogen exorbitant zijn samen met de bonussen want daar worden we immers allemaal beter van??
Dit gedachtegoed werd ook weer eens gepromoot door mevr. Kalf zelf. Alle koopzondagen open is wat de grote ondernemers in Vlaardingen willen maar op de vraag wat de kleine ondernemer wil kon ze geen antwoord geven, Ja die mogen het zelf bepalen zei ze letterlijk. Hoezo geen gevoel voor de kleine ondernemers? Door deze maatregel in te voeren zijn er straks geen kleine ondernemers meer ten eerste doordat ze meer kosten moeten maken en ten tweede door toenemende stress en burn-outs vanwege te lange werkweken.

De SP is en blijft van mening dat de huidige regeling van 12 koopzondagen een goede regeling is. Er moet ook voor de kleine ondernemer voldoende ruimte zijn om zich te kunnen ontspannen. En de zondag is dan in Nederland daar de meest uitgelezen dag voor omdat onze hele cultuur ook op gericht is. Immers op de zondagen zijn sowieso alle overheidsgebouwen dicht zijn de meeste mensen vrij en worden er tal van evenementen en uitstapjes georganiseerd.

Kasper vink
Ondersteunend fractielid SP

U bent hier