h

SP-Kamerlid op bezoek in Vlaardingen

8 juli 2013

SP-Kamerlid op bezoek in Vlaardingen

Op maandag 8 juli bracht SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen een bezoek aan Vlaardingen. Samen met zijn fractiemedewerker Wouter Groot Koerkamp en SP-Statenlid Jerry Snellink bezochten zij diverse woningbouwlocaties van woningcorporatie Waterweg Wonen. Ook corporatiedirecteur Harrie Bosch en SP-wethouder Arnout Hoekstra waren bij het bezoek aanwezig. Het thema van het bezoek was wijkaanpak en de effecten van het kabinetsbeleid.

Het bezoek begon in het projectbureau van de Babberspolder-Oost waar projectleider Gerrit Verkerk een toelichting gaf op de herstructurering van de Babberspolder-Oost. Vervolgens bezochten zij diverse delen van de wijk en bekeken een modelwoning van binnen. Ook werd er een bezoek gebracht aan de wijk Holy-Zuidoost waar projectleider Allard Nieuwstraten de verschillen liet zien tussen de gerenoveerde complexen en de tijdelijk aan arbeidsmigranten verhuurde woningen.

Het bezoek werd afgerond met een bezoek aan het project Stadsleven aan de Gedempte Biersloot/Afrol. Dit wordt een combinatiegebouw met een combinatie van basisonderwijs, kinderopvang en appartementen voor mensen met een beperking.

Jansen bezoekt regelmatig woningcorporaties om te zien wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid, en probeert als Kamerlid aan de hand van praktijkervaringen het beleid en de wetgeving te verbeteren.

U bent hier