h

25-jarig bestaan SP-pand Vlaardingen

Vanwege de corona-uitbraak is de bereikbaarheid en dienstverlening van onze hulpdienst uitgebreid. Voor hulpvragen of een luisterend oor kunt u bellen met: 0104357758
21 november 2013

25-jarig bestaan SP-pand Vlaardingen

 

Foto: Het SP-afdelingskantoor in 1988

De SP viert dat zij 25 jaar een eigen partijpand hebben in Vlaardingen. Afdelingsvoorzitter Hans Stolk: ‘De SP is de enige partij in Vlaardingen met al vele jaren een eigen permanent onderkomen. Andere partijen proberen het ook wel eens zo rond de verkiezingen, maar sluiten de deur weer als de verkiezingen achter de rug zijn.’ Met het 25-jarig jubileum zet de SP al de vrijwilligers in het zonnetje die jaar in jaar uit meewerken aan het onderhoud, schoonmaken en financieren van het pand.

De SP is sinds 1972 actief in Vlaardingen. In 1987 kochten zij het pand aan de Broekweg 76. Na een grootschalige verbouwing, volledig uitgevoerd door vrijwilligers, werd het pand – De linkse hoek – in 1988 geopend. Voor die tijd had de SP haar onderkomen in het voormalig weeshuis. Vanuit het pand aan de Broekweg 76 zijn de afgelopen 25 jaar heel veel acties georganiseerd, en is er veel gediscussieerd en plannen uitgewerkt. Stolk: 'In ons lokale partijkantoor is geschiedenis geschreven. Zo hebben de volkstuinders van Dr.Moerman er hun vereniging opgericht, is de komst van het eerste Nederlandse protestbos in 1992, het Volksbos, er georganiseerd, en zijn vele bewonersorganisaties en bewonerscomite's opgericht en ondersteunt, en dat blijven we doen.'

Lijsttrekker Arnout Hoekstra: ‘Het afdelingskantoor maakt dat wij ten opzichte van andere partijen onafhankelijk zijn van vergaderzaaltjes op het stadhuis. Daarnaast zijn wij een actieve partij en hebben we veel spullen. Ik moet er niet aan denken dat al die flyers, ballonnen en soepketels bij mij thuis hadden moeten staan.’ De SP viert het 25-jarig bestaan met de leden die het dankzij hun contributie en inzet allemaal mogelijk hebben gemaakt, en kijken uit naar de volgende 25-jaar.

Reactie toevoegen

U bent hier