h

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Stichting Survival Vlaardingen

Vanwege de corona-uitbraak is de bereikbaarheid en dienstverlening van onze hulpdienst uitgebreid. Voor hulpvragen of een luisterend oor kunt u bellen met: 0104357758
23 november 2013

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Stichting Survival Vlaardingen

Deze maanden bezoeken kandidaat-raadsleden van de SP diverse instellingen en organisaties. Op 16 november waren zij op bezoek bij Stichting Survival Vlaardingen. Zij gingen in gesprek met Hans van der Have, voorzitter Stichting Survival Vlaardingen.

De Stichting Survival Vlaardingen is in 1997 ontstaan op toenmalig (Shell-)Sportpark Vijfsluizen, maar heeft inmiddels haar thuisbasis gevonden in de Broekpolder. De stichting organiseert survivalruns en trainingen voor jong en oud. Daarbij zorgt de stichting ook voor het aanbrengen van diverse hindernissen verspreidt door de Broekpolder.  Ook zit de stichting voor 1/3 in de stichting Klauterwoud en organiseerde het samen met Adventure Vlaardingen, onlangs nog een Mudrun door de Broekpolder.

Vanuit een aparte BV (Adventure Vlaardingen) worden ook school- en bedrijfsuitjes georganiseerd in het kader van sportdagen en teambuilding. Het starten van een commerciële tak is gelegen in het feit dat de activiteiten het stichtingmatige oversteeg. Ter voorkoming van roofbouw op de stichtingsleden wordt er in deze combinatie, van stichting en bedrijf, geld gegenereerd. Geld ondermeer om stichtingsleden de kans te geven werktijd bij hun baas af te kopen. Tijd die wordt gebruikt voor het organiseren, opbouwen en begeleiden van survivalactiviteiten. Ook wordt er een substantieel deel van de gegenereerde financiën gebruikt voor de aanschaf en vervanging van materialen. Het commerciële van de onderneming ligt in de schaduw van een volledige ideële organisatie.

De SP kandidaat-raadsleden zijn enorm enthousiast over de wijze waarop de combinatie, Stichting Survival en Adventure Vlaardingen, een bijdrage levert aan het beweegaanbod in Vlaardingen en de recreatieve waarde van de Broekpolder. De SP hoopt dat de stichting de komende jaren haar activiteiten in de Broekpolder kan voortzetten. Van der Have gaf aan dat er nog diverse uitdagingen zijn voor de toekomst. Zo beschikt de stichting nu nog over een ‘Dixie-toilet’, maar zou de plaatsing van een vaste toiletunit zeer wenselijk vinden. Een unit waarvan, zoals nu ook het geval is,  gebruik gemaakt kan worden door bezoekers van het Klauterwoud. Hiervoor is wel een rioolaansluiting nodig, en hoopt op een bijdrage van de gemeente daarin. Daarnaast zou het goed zijn wanneer er bij het Klauterwoud bijvoorbeeld een ijsje of een bak koffie verkocht kunnen worden. De stichting is daarover in gesprek met SP-wethouder Hoekstra.

Reactie toevoegen

U bent hier