h

SP op bezoek bij De Kroepoekfabriek: ‘Een aanwinst voor Vlaardingen!’

14 november 2013

SP op bezoek bij De Kroepoekfabriek: ‘Een aanwinst voor Vlaardingen!’

Op donderdag 30 oktober bezochten tien SP-kandidaten jongerencultuurpodium De Kroepoekfabriek. De Kroepoekfabriek is sinds 2011 gevestigd in een historisch pakhuis, en voormalige kroepoekfabriek aan de Koningin Wilhelminahaven. De SP is onder de indruk van de activiteiten van de ‘kroe’ (de crew van vrijwilligers en enkele betaalde krachten). SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra liet weten dat de SP er komende jaren er alles aan zal doen om deze voorziening voor de stad te behouden: ‘De Kroepoekfabriek is een aanwinst voor Vlaardingen, dat moeten we koesteren, ook in financieel krappere tijden.’

Wat is de kroepoekfabriek nou eigenlijk?

De Kroepoekfabriek is een poppodium voor jong en oud. De Kroepoekfabriek biedt podia aan nieuw opkomend talent dit varieert van Hiphop, Rock,metal, tot zanger en schrijver. Ook biedt De Kroepoekfabriek jamsessies en dansavonden aan. Kortom voor iedereen een bezigheid.

Bij De Kroepoekfabriek is alles gericht op het geven van ruimte en bieden van kansen aan talent, zowel op het podium als achter de schermen. Een grote groep vrijwilligers, werkt hard mee om het geheel tot een groot succes te maken. Behalve ontspannen en een gezellige plek om nieuwe mensen te leren kennen en al werkend concerten bij te wonen, biedt De Kroepoekfabriek haar vrijwilligers ook zoveel mogelijk ruimte om ervaring op te doen, op het gebied van techniek, horeca en concertfotografie. Daarnaast onderscheidt De Kroepoekfabriek zich door de focus op cultureel ondernemerschap. Per 1 januari 2013 is De Kroepoekfabriek door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als Kernpodium.

Wat vind de SP van de kroepoekfabriek?

De SP staat achter De Kroepoekfabriek. De Kroepoekfabriek ondersteunt talenten en biedt hen de kans aan om een start te maken aan de juiste toekomst op de juiste manier door alle begeleiding en ondersteuning.  Zowel aan artiesten als alle vrijwilligers die in dienst zijn bij de Kroepoekfabriek. Ook is De Kroepoekfabriek een aanwinst voor Vlaardingen De Kroepoekfabriek kan je vergelijken met een toeristische attractie want,  zij bieden niet alleen ondersteuning aan opkomend talent maar, organiseren verschillende concertjes met live muziek. De Kroepoekfabriek trekt hierdoor verschillende doelgroepen van binnen en buiten onze Vlaardingen stad. Dit is toch geweldig, dit betekent meer bezoekers op pad in onze Haringstad.

Reactie toevoegen

U bent hier