h

Groot Zorgdebat groot succes

16 februari 2014

Groot Zorgdebat groot succes

Vrijdagavond bezochten ruim tachtig bezoekers het zorgdebat in zaal Triangel. Op deze door de SP en CJV georganiseerde discussieavond kwamen diverse deskundigen aan het woord over de veranderingen in de zorg. Er ontstond een levendige discussie tussen het publiek en de panelleden. De algemene conclusie was dat de gemeente zonder voldoende financiële middelen veel zorgtaken van het Rijk krijgt overgedragen. Daarbij werd opgemerkt dat het belangrijk is om te protesteren bij de landelijke politiek, maar dat tevens hard gewerkt moet worden aan de voorbereidingen van de decentralisaties in het geval het kabinet de bezuinigingen toch doorzet.

Wethouders Arnout Hoekstra (SP) en Cees Oosterom (CDA) gaven vanuit hun rollen als lijsttrekkers en zorgwethouders hun visie op de toekomst van de zorg in Vlaardingen. SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven gaf een toelichting op het debat in de Kamer, en stelde dat bezuiniging op de zorg vooral een politieke keuze is. Als direct betrokken organisaties waren aanwezig Edwin Wulff van de ArgosZorggroep en Harrie Bosch van WaterwegWonen. Zij gaven aan dat als ouderen langer thuis moeten blijven wonen het nodige gedaan moet worden aan de voorzieningen en woningen in de wijken.

Foto's: Irene Hoekstra (www.IreneHoekstra.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier