h

SP in verzet tegen wachtlijstheffing voor huurwoningen

27 maart 2015

SP in verzet tegen wachtlijstheffing voor huurwoningen

Wanneer Vlaardingse woningzoekenden in aanmerking willen komen voor een corporatiewoning zullen zij daar waarschijnlijk tien euro inschrijfkosten voor moeten gaan betalen. Tevens moet er jaarlijks tien euro betaald worden om op de wachtlijst te mogen blijven staan. Momenteel is dat nog gratis. De SP diende donderdag een voorstel in om deze wachtgeldheffing niet door te voeren: “Woningzoekenden staan soms meerdere jaren ingeschreven als gevolg van onvoldoende betaalbare huurwoningen. Het invoeren van een heffing zal het tekort aan sociale huurwoningen niet verminderen. Aangezien corporaties en overheden verantwoordelijk zijn om in voldoende woonruimte te voorzien is het niet redelijk om woningzoekenden een heffing op te leggen om op een wachtlijst te mogen staan.” Aldus SP-raadslid Frank Hoogervorst.

 

Hoewel een groot deel van de gemeenteraad het voorstel voor het schrappen van de wachtlijstheffing sympathiek vonden steunde uiteindelijk alleen CDA, ChristenUnie/SGP en het Algemeen Ouderen Verbond het amendement van de SP. Frank Hoogervorst geeft de moed niet op en gaat verder: “Het uiteindelijke besluit voor zo’n heffing moet nog genomen worden, dus er is nog een mogelijkheid om de gemeenteraden in de regio op andere gedachten te brengen”.

Reactie toevoegen

U bent hier