h

Steun voor bewoners, geen ontsluitingen Sportpark!

26 november 2015

Steun voor bewoners, geen ontsluitingen Sportpark!

Foto: A.A. Sterenberg

Donderdagavond heeft de gemeenteraad zich unaniem uitgesproken tegen een auto-ontsluiting en tegen diverse langzaam verkeersverbindingen naar het Schiedamse Sportpark A4. Daarmee ondersteunde de gemeenteraad het voorstel van de bewoners dat door het college eerder al was overgenomen. De SP is zeer verheugd dat de bewoners hiermee ondersteund worden in hun gevecht tegen deze autoweg over de Eksterlaan en fiets- en wandelpaden, die door de gemeente Schiedam bedacht waren. Tevens is er ook een amendement aangenomen die PvdA gezamenlijk met de SP had ingediend om sluiproutes op de door Schiedam aangelegde waterovergangen te blokkeren. 

“Een enorme steun in de rug voor deze bewoners” aldus raadslid Sterenberg van de SP. Hiermee komt eindelijk zekerheid voor de bewoners die al geruime tijd in onzekerheid zaten. “Ook dat de gemeente nu de door Schiedam aangelegde dammetjes over het water gaat blokkeren is een overwinning voor de bewoners” vervolgd Sterenberg.
Verder pleite de SP donderdagavond dat dit project zeker geen schoonheidsprijs verdient aan zowel Vlaardingse, als Schiedamse zijde. Zo werd er door de SP geklaagd dat de Vlaardingse raad slecht is geïnformeerd over alle zaken omtrent het sportpark, maar ook dat zeer slecht gecommuniceerd is met Schiedam. Wat de SP betreft moet dit alles beter worden opgepakt. 

Aangezien de gemeenteraad van Vlaardingen in 2011 al aan Schiedam heeft aangegeven geen auto-ontsluiting en parkeervoorziening aan de Vlaardingse zijde te willen hebben is het verstandig om nu in goed overleg te gaan met Schiedam. Zodat er gekeken kan worden hoe nu verder met de nutteloos aangelegde parkeervoorziening aan Vlaardingse zijde. Maar ook om de overlast van het sportpark voor bewoners tot het minimum te beperken.

Reactie toevoegen

U bent hier