h

Kwijtschelding HH Delfland: Compensatie via bijzondere bijstand?

25 juli 2016

Kwijtschelding HH Delfland: Compensatie via bijzondere bijstand?

Heeft u een uitkering en is uw kwijtschelding voor Hoogheemraadschap Delfland komen te vervallen? Wellicht komt u in aanmerking voor Bijzondere Bijstand. U kunt hiervoor een aanvraag doen via uw gemeente.

In diverse gemeenteraden heeft de SP geprobeerd het wegvallen van de kwijtschelding zuiveringsheffing automatisch te repareren via de bijzondere bijstand. Het is echter niet toegestaan om bijzondere bijstand 'categoriaal' toe te kennen.

Het is wellicht wel denkbaar dat u andere 'bijzondere' kosten heeft die u voorheen wel kon betalen, maar door de afschaffing kwijtschelding nu niet meer. Door voor deze kosten bijzondere bijstand aan te vragen is het wellicht mogelijk om financiele problemen te beperken.

Klik op de naam van uw woonplaats om direct naar het aanvraagformulier bijzondere bijstand te gaan:

*Of u voor bijzondere bijstand in aanmerking komt in afhankelijk van uw gemeente en uw omstandigheden. Meer informatie hierover op de site van de Rijksoverheid.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier