h

Wethouder ontvangt 1.119 steunbetuigingen voor aanleg van rotonde

2 mei 2017

Wethouder ontvangt 1.119 steunbetuigingen voor aanleg van rotonde

Foto: SP

Maandag 1 mei hebben bewoners samen met de SP 1.119 ondertekende petities overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Van Harten van verkeer. Dit omdat bewoners en de SP graag een veiligere oplossing willen voor de kruising Zwanensingel met de Zwaluwenlaan, waar uit gesprekken met bewoners blijkt dat er wel elke week een ongeluk voordoet. De ondertekende petities werden overhandigd door Dick van der Werf als voorzitter van Bewonersorganisatie de Toekomst samen met SP raadslid Arjan Sterenberg en bewoners uit de wijk, die zich hard hebben ingezet voor deze actie. “1.119 steunbetuigingen voor aanleg van deze rotonde opgehaald in vakantietijd! Dit is zo’n opsteker voor zowel bewoners, de SP fractie als wel voor de wethouder die aangeeft  dat dit bovenaan zijn wensenlijst staat” aldus SP raadslid Arjan Sterenberg. “Geweldig ook hoe de bewoners en SP leden dit hebben opgepakt, zo trots ben ik op deze meer dan geslaagde actie” vervolgt Sterenberg.

Een overweldigend succes van een actie die nog maar 1,5 week liep. “De ondertekende petities stromen nog steeds binnen, als we een week waren doorgegaan met deze actie dan waren er zeker nog minimaal 500 handtekeningen bij gekomen” aldus Dick van der Werf. Zo zijn er alleen vandaag alweer 44 steunbetuigingen bijgekomen. Deze actie ondersteund de bewoners die in 2010 zo enorm waren teleurgesteld dat deze rotonde door bezuinigingen niet doorging. Ook voor de SP fractie is dit een enorme ondersteuning als voorstander van deze rotonde. Wethouder van Harten gaf maandag in het gesprek aan dat deze rotonde bovenaan zijn wensenlijstje staat. Daarom ziet hij dit als een enorme ondersteuning voor zijn wens dit in de komende voorjaarsnota mee te kunnen nemen. Mocht het onverhoopt niet worden meegenomen in de voorjaarsnota, dan is de SP alsnog van plan met een voorstel te komen om dit alsnog voor elkaar te krijgen.            

Zo ongelofelijk veel steunbetuigingen van de bewoners zijn er binnen gehaald, je mag dus wel verwachten dat zowel het collega als de gemeenteraad geld wil vrijmaken bij de voorjaarsnota voor deze rotonde. Dit zodat in 2018 de schoppen de grond in kunnen gaan. Mocht dit niet zo zijn dan blijven zowel bewoners als de SP strijdbaar zodat er uiteindelijk een veiligere situatie komt bij de Zwanensingel / Zwaluwenlaan. 

Reactie toevoegen

U bent hier