h

SP neemt telefonisch meldpunt over van Woningstichting Samenwerking

5 maart 2018

SP neemt telefonisch meldpunt over van Woningstichting Samenwerking

Foto: SP

Huurders van woningstichting Samenwerking kunnen sinds 2016 hun reparatieverzoeken niet meer telefonisch indienen. Het doen van een reparatieverzoek kan sindsdien alleen via internet. Veel ouderen die niet over een computer beschikken hebben hierdoor een probleem. Dit tot woede van de SP die hierover meerdere malen om opheldering vroeg. Nu blijkt dat Samenwerking niet bereid is hun oudere huurders tegemoet te komen heeft de SP besloten het telefonisch meldpunt van de afdeling Woondiensten over te nemen.

SP-raadslid Ingrid Wijker: “Wij nemen de taken over die de woningcorporatie laat liggen. Wij hebben zelf een telefonisch meldpunt geopend waar huurders zonder internet naar kunnen bellen. Onze vrijwilligers komen met een iPad langs om het reparatieverzoek bij Samenwerking in te dienen.” Huurders van Samenwerking die geen internet hebben kunnen vanaf vandaag hun reparatieverzoek kenbaar maken via 010-4357758. De SP helpt hen binnen 24-uur aan huis met het indienen van een reparatieverzoek.

De SP hoopt dat deze coup niet lang nodig blijft: “Wij hebben vernomen dat de directeur van Samenwerking binnenkort met pensioen gaat. Zodra de directeur is vervangen gaan wij er vanuit dat de huurder weer centraal komt te staan en de corporatie weer telefonische reparatieverzoeken gaat aannemen.” aldus Wijker.

 

Reactie toevoegen

U bent hier