h

Socialisme is geen oude meuk

29 mei 2018

Socialisme is geen oude meuk

Foto: WJ de Man / SP

Tijdens de cursus politieke vorming die de afdeling SP-Vlaardingen heeft georganiseerd bleek maar weer dat socialisme geen oude meuk is.

Door het neoliberalistisch systeem waarin waar onze samenleving in gedwongen is zien we een steeds grotere belangstelling voor het socialisme. Dit bleek ook uit de aanmeldingen die er waren voor de cursus “zonder strijd geen vooruitgang” die was georganiseerd om de socialistische ideologie weer scherp te maken en terug te gaan naar de basis waar de SP-afdeling Vlaardingen voor is opgericht.

Het is geen dagelijkse kost die je op een cursus als deze te verwerken krijgt en het wordt ook moeilijker als buiten de zon schijnt en iedereen naar het strand wil gaan. Dit was niet het geval voor 18 vrijwilligers van de SP die graag hun weekend besteden aan het scherpen van de ideologie.

Het is een gemêleerd gezelschap die aanwezig waren. Ook de jongere organisatie ROOD-jongeren waren aanwezig. Deze jongeren die normaal op zaterdagmiddag moeten werken bij de grote supermarkten om hun studie te betalen en wat daarvan over is leefgeld te kunnen overhouden, waren aanwezig.

Remi Poppe en Robert Tetteroo die deze cursus gaven zorgden er wel voor een actieve cursus waar een moeilijke droge stof tot leven kwam en helemaal niet verouderd is maar juist van deze tijd is.

Door de marktwerking in onze samenleving is het voor vele mensen moeilijker geworden om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Ook door het populisme van de rechtse politiek is onze samenleving aan het verharden. Mensen zijn er onderhand wel aangewend om in hokjes gestopt te worden door middel van afkomst of financiële situatie. Doormiddel van de SP willen we bruggen slaan in de samenleving. Het oude socialistisch politiek gereedschap is weer gescherpt en deze zal heel scherp blijven en het socialisme zal zeker geen ouwe meuk worden als het aan de SP-afdeling Vlaardingen ligt.

Reactie toevoegen

U bent hier