h

SP hengelt ton binnen voor Vlaardingse festivals

9 juli 2022

SP hengelt ton binnen voor Vlaardingse festivals

Het wordt binnenkort veel makkelijker om in Vlaardingen festivals en evenementen te organiseren. Momenteel gaat er steeds meer tijd en geld verloren aan het maken van een veiligheidsplan, vergunningaanvraag en het nemen van veiligheidsmaatregelen. De eisen rondom veiligheid worden alsmaar strikter. Een voorstel van SP-raadslid Willem de Man om organisatoren vanuit de gemeente hulp te bieden is door de gemeenteraad aangenomen.

Vanaf volgend jaar komt er jaarlijks 100.000 euro beschikbaar voor ondersteuning, advies en veiligheidsmaatregelen. Willem de Man: “Dit is geweldig nieuws voor de levendigheid van de stad. Festivals, vaak georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers, zijn steeds lastiger, risicovoller en duurder om te organiseren. Het is fijn dat wij hen nu een handje kunnen helpen om aan de veiligheidseisen te voldoen. Met deze hulp kunnen de organisatoren zich veel meer bezighouden met het daadwerkelijk organiseren van een festival.”

Reactie toevoegen

U bent hier