h

Belangrijke informatie niet gedeeld met de raad. Raad neemt motie van treurnis aan

3 februari 2023

Belangrijke informatie niet gedeeld met de raad. Raad neemt motie van treurnis aan

Via het AD werd duidelijk dat uit een geheime geluidsopname bleek dat de Gemeente Vlaardingen bewust informatie heeft achtergehouden voor de gemeenteraad. Het ging om het feit dat bij de herbouw van de door brand verwoeste voetbalaccommodatie CION/Delta Sport de vloer en fundering niet vervangen had hoeven worden.

Deze informatie blijkt inderdaad te kloppen. Zonder deze kennis kon de gemeenteraad niet anders dan concluderen dat een extra 75.000 euro noodzakelijk was. Als ze deze informatie wel had gehad had de raad mogelijk een andere afweging gemaakt.

Na het spoeddebat, dat werd aangevraagd door de SP, diende SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra - samen met Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen - een motie van treurnis in om de raad deze gang van zaken te laten veroordelen. Het college gaf aan dit te onderschrijven en omarmde deze conclusie.

Reactie toevoegen

U bent hier