h

SP-reactie op Voorjaarsnota 2024

10 juli 2024

SP-reactie op Voorjaarsnota 2024

De SP constateert dat de Voorjaarsnota 2024 geen nieuwe plannen bevat, ondanks de ambitieuze doelstellingen uit het coalitieakkoord van 2022. De toekomstige ontwikkeling van onze stad dreigt daarmee stil te vallen.

De SP stelt voor om bestaande plannen te heroverwegen, zodat we ons kunnen richten op wat echt telt. Er zijn momenteel dringendere problemen dan het vervangen van een zwembad of het transformeren van het Liesveldviaduct tot een daktuin.

De zorg voor kwetsbare kinderen moet prioriteit krijgen, vooral na de recente mishandelingszaak. De SP dringt aan op verbeteringen in de jeugdzorg, gebaseerd op de bevindingen van de landelijke inspectie.

De woningnood is een ander kritiek punt. Het versnellen van de bouw van betaalbare woningen is essentieel om iedereen een thuis te bieden. Momenteel heeft de gemeente vooral een ondersteunende rol richting projectontwikkelaars. Het wordt tijd dat de gemeente weer zelf bouwplannen ontwikkelt.

Daarnaast is woonoverlast in diverse buurten een groot probleem, vaak veroorzaakt door huisjesmelkers die arbeidsmigranten onder slechte omstandigheden huisvesten. Dit vereist onmiddellijke aandacht en actie.

Verschillende straten zijn zo vervuild dat het er niet meer prettig wonen is. Het pasjessysteem is een barrière om afval in de container te gooien. Wij pleiten daarom voor de onmiddellijke afschaffing van het pasjessysteem.

De SP is klaar voor een inhoudelijk debat om samen met het college en de raad constructieve oplossingen te vinden voor deze urgente kwesties.

Arnout Hoekstra, Fractievoorzitter SP Vlaardingen

 

Reactie toevoegen

U bent hier