h

STOP SLOOP HUURWONINGEN WESTWIJK

19 mei 2022

STOP SLOOP HUURWONINGEN WESTWIJK

Foto: SP
Kom in verzet tegen de sloopplannen Prof. Teldersstraat, Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en Dr. Brugsmastraat.

Teken de petitie / meld je aan: https://vlaardingen.sp.nl/form/stopdesloop

SP en bewoners in verzet tegen sloop huurwoningen Westwijk

De bewoners van de huurwoningen aan de Prof. Teldersstraat, Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en Dr. Brugsmastraat hebben van Waterweg Wonen een brief ontvangen. In deze brief staat dat zij samen met de gemeente de Westwijk gaan verbeteren door deze mensen hun huis te slopen. De SP komt samen met deze bewoners in verzet. SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra: “De bewoners wonen hier naar hun zin en het tekort aan dit type woningen is al enorm. Wij pikken dit niet en zijn niet van plan dit te laten gebeuren.”

De SP roept de bewoners van de in totaal 256 woningen op samen de krachten te bundelen. Via de website van de SP kunnen de bewoners zich aanmelden voor het bewonerscomité en online de petitie ondertekenen.

Ook heeft Hoekstra vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en een gesprek gevoerd met de directeur en projectleider van Waterweg Wonen. De SP is van mening dat het beter is om nu te richten op nieuwbouw voor uitbreiding van het aantal betaalbare woningen, in plaats van woningen te slopen om er minder en duurdere woningen voor terug te bouwen.

Foto: Hans Warnaar

Reactie toevoegen

U bent hier