h

Fractie

1 oktober 2017

Integriteit

Een raadslid maar sowieso iemand in publieke functie moet integer zijn.Maar wat is integriteit en hoe bepaal je nu of je zelf er altijd wel naar handelt.   Wikipedia zegt het volgende erover;

Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties.

Lees verder
28 maart 2016

(Oude) politiek werkt

Iedereen die de afgelopen weken de Vlaardingse politiek gevolgd heeft zal zich ongetwijfeld afvragen wat er aan de hand is. Het vervelende is echter dat we het niet kunnen en mogen uitleggen omdat er geheimhouding op dit specifieke proces berust. Toch zie je af en toe wat berichten en uitlatingen die doen vermoeden dat het aan de ‘oude politiek’ zou liggen. Nu is de politiek al eeuwen oud. Wikipedia omschrijft het als volgt: Het woord politiek is afgeleid van het Oudgriekse πολιτεια (politeia). Politeia betekend onder meer de burgerlijke samenleving. 

Lees verder
26 januari 2016

Wie speelt hier nu eigenlijk poppenkast?

Gisteren trad Frans Hoogendijk (fractievoorzitter ONS Vlaardingen) met onmiddellijke ingang uit het overleg over de burgemeestersbenoeming. Als reden noemt hij de traagheid waarin dit proces verloopt. 

Nu is het niet de eerste keer dat een oppositiepartij weigert deel te nemen aan een raadsvergadering of commissie. Ook VV2000/LeefbaarVlaardingen en haar sub-partijtjes AOV en SBV, en de VVD hebben al laten blijken niet vies te zijn van dit soort statements.

Lees verder
11 juli 2014

VJ nota en dan reces??

Met een klein beetje heimwee denk ik terug aan vorig jaar.  Of we nog punten hadden in te brengen op de voorjaarsnota vroeg onze fractievoorzitter.   Natuurlijk hadden we die,,  ik had al snel een a4 vol met tekst en opmerkingen etc etc.  Appeltje Eitje dus. Inleveren en klaar. Maak er maar iets moois van.


Vol goede moed ga ik dus nu aan de slag voor mijn 1e Algemene beschouwing.  Krijg ook nu wederom netjes input van mijn fractie,  maar dan!!!!

Lees verder
10 juni 2014

Fractievoorzitter en dan?

Zo de eerste weken zitten erop.  Weet nu dus ook gelijk dat een fractievoorzitter net even meer inhoud dan alleen het voorzitten van je fractie. 
 
En als je dan ook nog eens de fractievoorzitter bent van de grootste partij , tja dan is dat  nog eens een extra bijkomstigheid. Ik zal proberen in het kort uit te leggen hoe dat zit
 
Lees verder
24 april 2014

Coalitie

tja dan ben je ineens de grootste partij en kan je aan de bak. De afgelopen weken waren cruciaal. Zowel voor Vlaardingen als voor de partij en het thuisfront.
 
Lees verder
23 maart 2014

Gewonnen

Wat een spannende dagen waren dat. Gebeurt me niet veel dat ik zo gespannen bent dat ik er haast niet van kan slapen maar dat is me de 2 dagen voor de verkiezingsdag wel overkomen.

Lees verder
9 maart 2014

Partij inzet

We kunnen er nu echt niet meer om heen. Al enkele weken zijn we campagne aan het voeren. 
Dit jaar wordt er veel over social media geroepen.  Niet alleen naar de burgers ( lees vrienden) toe maar ook onderling tussen de partijen en met name de lijsttrekkers en enkele kandidaats raadsleden.
Lees verder
8 maart 2014

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Stadsgehoorzaal

Op zaterdag 1 maart zijn we met de kandidaatsraadsleden van de SP op bezoek geweest in de Stadsgehoorzaal. In het kader van ‘kennismaken met Vlaardingen’ is het belangrijk voor aankomende raadsleden om te weten wat er speelt in hun stad bij organisaties en verenigingen.

We werden hartelijk ontvangen door Sandra Bruinsma, de directeur van de Stadsgehoorzaal en Jorienne Blom verantwoordelijk voor fondsenwerving en programmering. Tijdens dit anderhalf uur durend bezoek werden wij uitgebreid geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen dit mooie theater.

Lees verder
7 februari 2014

Sociaal Principe

Tussen blog 2 en blog 3 zit nu een week of 5.
in die tijd heb ik 2 radio interviews ( politieke estafette omroep Vlaardingen) gehad, een artikel geschreven over de matten op het Liesveld met een bizar antwoord (door de mat nu 45 gr.  te draaien struikelen mensen er niet meer over ???)  , 4 bijeen-komsten van het kaderteam SP bijgewoond, 2x aanwezig bij commissie vergaderingen en 1x  bij de 1e raadsvergadering van 2014 onder leiding van onze nieuwe burgemeester Eenhoorn, verder nog gefolderd (huis aan huis) en geflyerd ( in centrum en overige wijken).
Lees verder

Pagina's

U bent hier