h

Nieuws, oktober 2007

28 oktober 2007

Onduidelijkheid na containerbrand LBC Botlek

Op 27 oktober 2007 brak om 16:45uur brand uit in een container met Divinylbenzeen. De hierbij vrijgekomen stoffen hebben bij een gedeelte van de Vlaardingse bevolking geleid tot klachten zoals misselijkheid en last van de ogen. De periode na het uitbreken van de brand ontstond er bij veel mensen verwarring en onduidelijkheid over de ernst van de situatie. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college voor verdere opheldering en duidelijkheid.
Containerbrand Botlek LBC
(foto: www.fok.nl / Aussweiss)

Lees verder
21 oktober 2007

Vlaardingse weekmarkt op Japanse televisie

Afgelopen zondag om 13:00 uur Nederlandse tijd was Vlaardingen heel even wereldnieuws. Op de Japanse televisie was een nieuwsbericht over het aankomende EU-verdrag met daarin het woord aan verschillende Europese regeringsleiders. Ook de ReferendumNU actie van de SP kwam hierin aan bod.

Lees verder
18 oktober 2007

28 oktober: Samen voor Palestina

Palestina Komitee Rotterdam, Palestijnse Gemeenschap in Nederland, Al Awda, PPMS, SP, Groenlinks en ARAFIN organiseren zondag 28 oktober een bijeenkomst voor Palestina. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en vindt plaats in het Wijkcentrum Holy aan de Aristide Briandring 90 te Vlaardingen. De bijeenkomst duurt tot 20.00 uur.

Lees verder
12 oktober 2007

SP raadsleden trotse ouders

SP raadslid Erica Toering is vanochtend bevallen van een zoon. De vader is eveneens raadslid voor de SP en sinds kort de man van Erica: Alke van Marsbergen.

Lees verder
12 oktober 2007

Manifestatie bij poort Unilever

Vanochtend hebben stakende werknemers van de CIF-fabriek aan de Deltaweg te Vlaardingen zich verzameld aan de poort van hun vestiging. Met hen waren solidariteit betuigende collega’s van het naastgelegen Unilever Research and Development, leden van het FNV en afgevaardigden van de SP. De manifestatie maakte deel uit van de stakingsactie tegen het sluiten van drie Nederlandse vestigingen van Unilever en daarmee tegen het verdwijnen van banen.

Lees verder
10 oktober 2007

Unilever: Geen afbraak maar afspraak!

Unlilever wil de Vlaardingse Lever Faberge Cif fabriek sluiten, met alle gevolgen voor de werknemers. Unilever verkiest de snelle winst van de aandeelhouders boven het belang van haar eigen werknemers op de lange termijn. Unilever is een winstgevend bedrijf, en toch kiezen ze voor medogeloos snijden in de organisatie. SP fractievoorzitter Hoekstra heeft reeds contact opgenomen met het actiecomité van Unilever Vlaardingen voor het aanbieden van solidariteit en ondersteuning. Vanmiddag om 15:00uur loopt het ultimatum van de vakbond af. Op basis daarvan zal besloten worden welke stappen er verder worden genomen.
Unilever

Lees verder

Pagina's

U bent hier